Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2014  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Akal itu menteri yang menasihati, Hati itu ialah raja yang menentukan, Harta itu satu tamu yang akan berangkat, Kesenangan itu satu masa yang ditinggalkan".
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: maisarah05
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 13685

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 1
Ahli: 0
Jumlah: 1




  Dari Galeri
Assalamualaikum para muslimah semua yang ku kasihi...
Ni lah kita...yang tak cun...!Sorrylah tak fotogenik dalam pic..

  Yang Masuk Ke Sini
AinKaoruWong: 19 jam, 26 minit yang lalu
maisarah05: 1 hari, 19 jam, 59 minit yang lalu
Heaven: 3 hari yang lalu
Trieccia: 8 hari yang lalu
asnitha: 11 hari yang lalu
nurul2k: 14 hari yang lalu
fit: 18 hari yang lalu
fatinanisa92: 27 hari yang lalu
thehana: 29 hari yang lalu


Petua Berharga
Topik: tipss untuk kuruskan pipi


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» tipss untuk kuruskan pipi

Please Mendaftar To Post


Oleh tipss untuk kuruskan pipi

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 11:58


salam..
saya sangat-sangat harap akak2 kat hanan dapat lah berk0ngsi tips bagaimana dan kuruskan pipi yang tembam ini...
pipi dah tembam ini susah pula nak pakai tudung betul-betul..
tolong ye..
sharing is caring..thankx :bye:


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 12:23


Waalaikumsalam

Tembam kan comel, Kenapa nak dikuruskan.. hehe


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Yoyoy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.07.2009
Ahli No: 11000
Posting: 53
Dari: www.yoyoyspa.com

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 12:44


wasalam conan...

Kalau nak kurus kan pipi, ada saja rawatan terus...cepat tapi ada kesan sampinagn...macam pembedahan etc...

Kalau nak cara yang selamat dan berkesan dan kekal awet muda...
amalkan membuat urutan wajah ke atas..disamping dapat melancarkan perjalanan darah ke muka dah ke otak...muka akan lebih berseri, kekal awet muda, melambatkan kedutan di wajah....urutan wajah dari terapis yang professional amat penting kerana jika tersalah membuat rawatan urutan wajah, wajah akan kelihatan lebih tua dari umur...

Disamping itu, wuduk 5X sehari juga mengekalkan awet muda wajah kita...

Boleh juga amalkan madu sebagai masker...
Cuci muka terlebih dahulu...
Keringkan muka...
Sapu madu ke muka dan biar kan 2-3 jam...
INSYAALLAH....

selamat mencuba...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For YoyoyProfil   Hantar PM kepada Yoyoy   Pergi ke Yoyoy's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 14:33


Bila pakai tudung tu kelepetkan tudung pada pipi jadi wajah nampak bujur ya. Selain tu kurangkan makan dan insyaAllah bila kurang makan pipi akan sendirinya mengurus.

WA


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 15:27


terima kasih...
ada org kata boleh guna face lift activitor...
betul ke..
tak ada kesan sampingan ke..


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 20:41


salamun alaik..
dari pngalaman ana,kurang makan dan tidur mesti jadi kurus pipi..tryla..hehe..sebab ana kalau makan banyak kat pipi yang naik badan tak pun.. :D


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 09:27


Pada 18-11-09 12:23 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

Tembam kan comel, Kenapa nak dikuruskan.. hehe



Ooo.. patutlah saya comel.. hihi.. :sopan:


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 09:57


Pada 19-11-09 09:27 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-11-09 12:23 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

Tembam kan comel, Kenapa nak dikuruskan.. hehe



Ooo.. patutlah saya comel.. hihi.. :sopan:




heheh memang comei..


Ada setengah orang memang tembam walaupun badan kurus sahaja. Ada juga orang yang muka nampak kurus tapi badan sihat. Jadi kalau memang dah termasuk dalam kategori tembam tapi kurus memang susahlah nak hilang kecuali dah over kurus. Saya ini dulu pun tembam juga masa sekolah, tapi badan kurus saja, risau sangat dengan pipi yang tembam, nampak bulatlah itulah. Sekarang dah terlebih kurus rasa comel lagi masa tembam. Jadinya rasa biar sajalah tembam tu. Comei dan nampak muda..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

husna02
WARGA RASMI
Menyertai: 18.06.2009
Ahli No: 10794
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 10:15


Salam..
Pipi tembam ni sebenarnya awet muda tau!!! Nampak comel dan manis sangat-sangat..Pada pendapat saya biarkan saja asal badan sihat..


Bookmark and Share




  Member Information For husna02Profil   Hantar PM kepada husna02   Quote dan BalasQuote

syukur
WARGA RASMI
Menyertai: 27.10.2009
Ahli No: 11538
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 10:25


salam...

saya pun tergolong dalam kategori tembam juga...ramai org yang jumpa saya kata saya budak sekolah sebab cute..dulu masa sekolah teringin juga nak kuruskan pipi...tapi bila dah kerja, terasa bersyukur pula dapat pipi tembam, sebab nampak macam kanak-kanak..


Bookmark and Share




  Member Information For syukurProfil   Hantar PM kepada syukur   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.08523 saat. Lajunya....