Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-08-2014  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tak tahu formula sebenar kejayaan, tetapi saya pasti dengan formula sebenar kegagalan iaitu cuba menyukakan hati semua orang

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Landlaj23
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13711

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 1
Ahli: 0
Jumlah: 1




  Dari Galeri
Assalamualaikum, inilah saya nur_ilmiah

  Yang Masuk Ke Sini
AinKaoruWong: 2 hari yang lalu
Landlaj23: 3 hari yang lalu
fmyjb: 4 hari yang lalu
linanadirah: 7 hari yang lalu
MaizaAkma: 8 hari yang lalu
ilahfazilah: 16 hari yang lalu
awazwa: 22 hari yang lalu


Petua Berharga
Topik: Masih ada dara? Mengenal dara? Dara??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» Masih ada dara? Mengenal dara? Dara??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Masih ada dara? Mengenal dara? Dara??

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 02:13


Dara oh dara

Apakah kita semua masih memiliki dara?

Apabila bercakap mengenai dara, pasti ramai yang tidak mengetahui bahawa sama ada seorang itu masih dara atau tidak dapat diketahui dengan beberapa cara.

Melalui Rekahan Bibir
Kita dapat mengenal pastinya jika bibir seorang wanita itu sangat mengancam dan berwarna kemerah-merahan. Dan rekahannya pula cantik. Selain itu, bibirnya juga bergaris-garis dan dapat dilihat dengan jelas.

Dahi Yang Berkedut
Gadis yang masih memiliki dara akan mempunyai dahi yang licin. Berbanding dengan dahi wanita yang tidak berdara yang mempunyai lapisan sebanyak tiga lapis walau masih muda. Ini dapat dilihat ketika mereka bercakap, berbual dan ketawa. Kedutan ini adalah berbeza dengan kedutan wanita yang berusia.

Bentuk Punggung
Bentuk punggung juga akan menggambarkan samada seseorang itu masih ada dara atau tidak. Bagi wanita yang tidak memiliki dara, punggunggya akan kelihatan seperti terjatuh ke bawah kerana sel2 punggungnya mengembang kerana ransangan nafsu ketika melakukan hubungan. Apabila mereka berlari2 dan bergerak akan kelihatan ianya seperti bergoyang2. Berbeza dengan gadis yang memiliki yang pejal dan tidak bergoyang.

Telinga\
Telinga gadis yang mempunyai dara akan kelihatan warna kemerah-merahan dan cantik. Wanita yang tidak punyai dara telinganya akan kelihatan leper dan tidak menawan lagi.

Tumit
Cuba lihat tumit anda. Di hujung tumit anda, cuba picitkan sedikit. Sekiranya selepas picit darah anda akan kembali ke posisi asal dengan cepat, ini bermakna anda masih berdara. Jika tidak, kawasan yang dipicit itu akan pucat dan darah kembali dengan lambat. Awas! Jaga tumit anda. Banyak kepentingan dan rahsianya lagi.

Ini hanyalah kaedah2 untuk anda mengenal samada seseorang itu masih dara atau tidak. Tak payahlah nak pi test kat orang yang dah berkahwin dengan halal. Selain dara2 yang tadi, kita masih mempunyai dara yang lain iaitu yang berkaitan dengan sensitiviti apabila berhadapan dengan lelaki.

Ana amat ringan tangan untuk menulis andai ada diantara kalian ingin tahu. ( Adeh! lenguh tangan. ) Tapi buat masa ini, cukup setakat ini. Ana akan tulis apa yang ana tahu untuk masa lin pula. Diharapkan anda tidak tersalah guna info yang ana coretkan ini.

Bagi sesiapa yang ada info mengenai hal2 kegadisan ini, berkongsilah bersama2. Banyak lagi yang ana tak tulis ini. Harap ukhtie2 lain dapat tulis sama demi menjaga kehormatan dan keharmonian diri dan rumahtanggan kelak. Wassalam.

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 15:29


Quote:

On 2003-09-14 02:13, MuSaFiR_SaYYaFF wrote:
Ana amat ringan tangan untuk menulis andai ada diantara kalian ingin tahu. ( Adeh! lenguh tangan. ) Tapi buat masa ini, cukup setakat ini. Ana akan tulis apa yang ana tahu untuk masa lin pula. Diharapkan anda tidak tersalah guna info yang ana coretkan ini.



Assalamualikum...
Ada lagi ke info tentang dara ni?kalau ada lagi,teringin nak tau
ok...syukran jazilan...
wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 15:41


Pengajaran

Pakailah stokin kerana ia hanya mendedahkan keaiban muslimah.. Tapi niat untuk menutup aurat bukan sebab takut orang tahu rahsia kita..

dan yang paling penting.. peliharalah kehormatan diri muslimah...

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 16:53


Assalamualaikum...

Terima kasih ukhti musafir_sayyaf kerana mengongsi info ini... Dan apa yang dikatakan ukhti Hanan tu memang betul.


-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 22:53


erm...syukran jazillan kepada Musafir_sayyaf sebab bagi info yang bermanfaat ni...hmm...rupanya banyak jugak cara untuk mengetahui samada seseorang tu ada dara or tak!

Kesimpulan yang dapat ana simpulkan, bila seseorang tu dah xder dara, semua serinya dah hilang...

Quote:
dahi wanita yang tidak berdara yang mempunyai lapisan sebanyak tiga lapis



Quote:
telinganya akan kelihatan leper dan tidak menawan lagi



hehe...jangan marah bagi yang sudah berkahwin...sekadar gurauan semata-mata. Ana doakan semoga kebahagian kalian yang terus kekal hingga ke liang lahad. Insyaallah...

wallahuallam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 16:28


Tutuplah aurat..pakailah pakaian yg sepatutnya supaya dapat melindungi aib diri kita..

Yang terbaik...jangan langgar suruhan Allah...Ikut apa yang Allah suruh..tinggal apa yang Allah larang...

Setiap inci tubuh wanita itu adalah menarik perhatian kaum Adam....Peliharalah...



-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 16:51


Sambungan…

Untuk mengenal seseorang itu samada dia masih dara atau janda atau isteri orang, boleh dilihat dengan meneliti bentuk pipinya, samada sambil lalu atau dengan lebih teliti.

Pertama

Jika pipi gadis itu licin, gebu dan kemerah-merahan serta tidak langsung memakai peralatan solek seperti pemerah pipi, bedak atau cecair pelembab muka, bermakna gadis itu masih berdara.

Gadis yang berdara selalunya tidak suka mengenakan make up. Terdapat juga gadis yang masih suci suka bermake-up, tatepi cara mereka bermake up tidak terlalu menonjol seperti seseorang yang ingin memikat lelaki. Sebagai contohnya GRO, bohsia atau pelacur. Mereka akan mengenakan make up keterlaluan kerna mahukan diri mereka kelihatan jelita. tetapi disebalik kejelitaan mereka terserlah suatu rahsia, jelas mereka bukanlah lagi wanita bermaruah.

Pada raut pipi gadis yang masih dara, kelihatan merah apabila disentuh lelaki yang bukan muhrim. Terkadang raut wajah mereka menjadi merah apabila berbual atau berhadapan dengan lelaki. Mereka agak sukar untuk menyesuaikan diri dengan lelaki. Berbanding dengan wanita yang tidak berdara. Mudah sahaja mereka menyesuaikan diri dengan lelaki. Bagi yang sudah berumah tangga, kerana mereka sudah biasa dengan suami mereka. Tetapi pada golongan sebaliknya kerana mereka telah hilang dara dan sensitiviti dengan lelaki kerana seba2 yang tadinya.

Kelihatan beberapa garis melintang pada pipi kiri dan kanan seseorang gadis yang telah berhubungan. Jika seseorang itu mempunyai lesung pipi, lesung pipinya kelihatan melekuk ke dalam dan terserlah kejelitaannya. Berbeza dengan gadis yang sudah pernah berhubung, lesung pipinya tidak terlalu dalam dan sisi lekukan itu diikuti dengan garisan yang menyambung lesung pipinya. Garis ini menunjukkan mereka telah tiada dara.


Kedua

Ketiadaan dara juga dapat dilihat dengan meneliti bentuk pada bahagian telinga kanan dan kirinya. Sedikit anak rambut akan kelihatan sebelah pipinya. Anak rambut ini berjuntai dan lembut serta halus. Anak rambut wanita pula tidak berdaya dan seolah2 tidak bermaya serta tidak lembut lagi. Ini dapat dilihat jelas jika anak rambut itu ditiup angin. Ia mudah terselerak dan agak tidak teratur ketika ditiup angin dan apabila anak rambut itu kembali pada posisi asalnya. Pipi sisi anak rambut ini juga dilihat agak lebam dan ianya simbol wanita itu telah berkahwin.

Ketiga

Hidung sesorang itu juga mampu menunjukkan samada dia pernah disentuh atau tidak. Hidung seorang gadis akan kelihatan menarik dan cantik. kedudukannya juga molek. Di hujung hidungnya kelihatan kemerah-merahan. Ini bukan kerena dia selsema atau ada masalah hidung tetapi ini kerena darah banyak tertumpu pada hidungnya. Jika anda masih dara, lihatlah hidung anda. Apabila hidung seorang gadis disentuh lelaki, hidungnya akan kelihatan begitu merah. Begitu juga dengan wajahnya. Ini kerana sensitivitinya terhadap sentuhan. Bagi yang tidak merah pada hujungnya apabila disentuh lelaki, ini bermakna dia telah hilang dara sensitif ( dara kecil ).

Keempat

Bukan mudah untuk seseorang yang hilang dara ingin menyembuyinkn identitinya dari diketahui lelaki yang pandai meneliti. Sebab itu adalah wajar jika kita menjaga maruah dan menundukkan pandangan dari panahan lelaki.

Terdapat tanda lebam atau bergaris di bawah kelopak mata seorang yang tidak berdara. Lebam ini tidak seketara lebam orang yang tidak cukup tidur. Hanya sedikit garis seakan2 hitam meliputi bawah kelopak mata yang terlipat itu. Iaitu kedutan pada bawah mata jelas dilihat jika si gadis sudah hilang dara.

Gadis yang masih dara, matanya kelihatan berseri dan tiada tanda seperti hitam, lebam atau bergaris2 halus. Sebaliknya di sekeliling matanya kelihatan rata dan apabila dia ketawa bahagian bawah matanya tidak menampakkan kedutan.

Namun begitu...

Tidak bermakna wanita yang tidak berdara telah hilang keseriannya. ( Cheewah! Kang takut lak ente orang suma nak kahwin.. ). Sebenarnya, wanita yang telah hilang dara adalah lebih cun daripada gadis. Tidak hairanlah sekiranya janda dan isteri orang semakin menjadi rebutan ( tak caya tanya suami anda ).

Yang menghilangkan serinya wanita tidak berdara ialah, mereka melakukan perbuatan terkutuk dan maksiat. Bagi wanita yang berumah tangga secara halal dan mempunyai suami yang memahami..mereka cun 100x ini kerana mengikut kajian,

Rambut Wanita

Rambut wanita lebih cantik dari rambut gadis sekiranya si suami selalu membelainya. Rambutnya semakin lembut dan menawan 100x. Pada wanita yang dah berumah tangga secara halal. Ana nasihatkan, tak perlulah pakai Rejoice ke.. Pantene ke.. Feather ke.. Just pakai petua biologi dari suami anda. Ini juga akan menjamin keharmonian hidup. Bukan setakat rambut sahaja, malah bibir dan beberapa bahagian lain juga akan menjadi lebih cantik dengan bantuan suami.

Wokey, cukup setakat ini. Ingat, dah takda dah kot. Yang lain tu tak sesuai ditulis ana. Mintak akak2 yang atas 18 tahun pulak yang tulis. Sekian. Wassalam

Tips: Kejelitaan wanita yang berumahtangga secara halal terletak pada si suami. ( percayalah. ). Selalu dibelai suami akan membuatkan si isteri walaupun dah berumur mengalahkan kecantikan anak dara yang mempunyai kulit gebu dan licin ( tak percaya, perhati sendiri ) Sebaliknya, pada wanita yang buat perkara terkutuk, sudah tiada cara lagi untuk mengembalikan seri dirinya. Wassalam.

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 17:03


Assalamualaikum..

Tertinggal..

Jangan salah tafsir pada gadis yang bermata lebam ya. Kerana ada sesetengah wanita yang memang matanya kelihatan lebam di bawah sejak azali lagi. Ramainya wanita Arab. Kedutan dan lebam wanita yang tidak berdara berbeza dengan wanita yang memang bermata seperti wanita Arab. Lebam wanita sejak azali lagi cantik dan menampakkan lagi seri wajahnya. Berbeza dengan wanita yang lebam kerana beranak atau hilang dara ( Melainkan dia mengamalkan petua biologi dari suami ).

Perut

Untuk pengetahuan anda, pada merekayang biasa berhubung, perut akan sedikit membunvit. kerana perut melakukan daya aktif yang amat kuat dan menyebbkan sel2 mengembang. Selain itu, tanda yang terdapat pada perut seperti alur garisan panjang dari dada hingga pusat dan dari pusat hingga ke faraj.

Jika tanda ini terputus pada bahagian bawah antara permukaan pusat dan faraj, ini bermakna, wanita itu tidak berdara. Faktor kehamilan juga merupakan sebab garis ini terbentuk. Namun, garisnya kelihatan lebih ketara.

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-03 21:05


Assalamualaikum....
syukran atas info menarik ini...


Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

raudhahasanah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 454
Posting: 9
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 13:00


assalamualaikum...
musafir_sayyaf, macamana pulak dengan orang yang masih dara tapi tanda2 yang musaffir_sayyaf bagi sebelum ni tak ada pun. ada tak sebab lain yang menyebabkan tanda2 tu hilang?


Bookmark and Share




  Member Information For raudhahasanahProfil   Hantar PM kepada raudhahasanah   Quote dan BalasQuote

nor21
WARGA RASMI
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 2689
Posting: 14
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 16:12


thanks...dengan info yang musafir kasi tu......semoga apa yang dinyatakan kita sama2 buat renungan dan jauhinya....


Bookmark and Share




  Member Information For nor21Profil   Hantar PM kepada nor21   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 00:28


Syukran di atas info menarik ini...


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 01:11


assalamualaikum,
hmm..mmg info berguna pd ahli2 dlm komuniti nie.yer la,x ramai yg tahu pasal nak check benda nie.syukran jazilan buat anti!nanti kalau ader pa per info,boleh la kiter pakat share sama2


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

desertrose
WARGA RASMI
Menyertai: 10.02.2004
Ahli No: 3253
Posting: 7
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 15:32


best info ... menarik ...

-----------------
~tryin to be the best~


Bookmark and Share




  Member Information For desertroseProfil   Hantar PM kepada desertrose   Quote dan BalasQuote

intanQalbi
WARGA RASMI
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 5213
Posting: 5

ireland   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 06:33


erk..gitu yer..
mekasih ngan info ni..



Bookmark and Share




  Member Information For intanQalbiProfil   Hantar PM kepada intanQalbi   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 4996
Posting: 27

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 14:48


....
Saya amat berminat dengan info ini...terima kasih ya...


Bookmark and Share




  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Pergi ke puteriayahanda's Website   Quote dan BalasQuote

tokmasoon
WARGA RASMI
Menyertai: 26.04.2005
Ahli No: 5223
Posting: 14
Dari: eastcoast

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 21:14


,

Weh ..... pandaimu mek deh....... tokma pun tak tahu tu sampai gitu sekali..... ala kullihal tokma bacalah jugak sampai habis..... Kih..... Kih.... Kih... rasa geli hati sangat pulak lah tokma ni..... aahahahaha.......... isy... isy.... tak pa lah kat sini tokma ketawa besarkan....... sbb tak ada orang yg dengar...... kih...kih...lih....


Bookmark and Share




  Member Information For tokmasoonProfil   Hantar PM kepada tokmasoon   Quote dan BalasQuote

Haizmarkin
WARGA RASMI
Menyertai: 21.01.2005
Ahli No: 4853
Posting: 12
Dari: Kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 14:16


heee...thanks 4 the info tu...tp kite takleh percaya 100% juga kan..sbb kalo laa tgk member kite x de ciri2 masih gadis kang salah anggap lak kat diee..hehe...bahaye gak tuhh...anyway,thanks again~


Bookmark and Share




  Member Information For HaizmarkinProfil   Hantar PM kepada Haizmarkin   Quote dan BalasQuote

si_comel
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 4727
Posting: 185
Dari: putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-08-05 19:32


thanks atas beberapa info ini :)


Bookmark and Share




  Member Information For si_comelProfil   Hantar PM kepada si_comel   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 05-08-06 09:52


oh,oh,oh begitu ke.. syukran...(macam rusa masuk kampung)....


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» Masih ada dara? Mengenal dara? Dara??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.102875 saat. Lajunya....