Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-07-2014  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang banyak berkata, akan banyak silap dan orang yang banyak silap akan banyak dosa dan orang yang banyak dosa ialah neraka lebih layak baginya
--
maksud Hadis

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rumaisha
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 1
Ahli: 0
Jumlah: 1




  Dari Galeri
gambar ni semasa saya berada di office..:)

  Yang Masuk Ke Sini
AinKaoruWong: 8 jam, 40 minit yang lalu
umminor78: 5 hari yang lalu
pankerz: 14 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: ada petua untuk hilgkn bau badan ?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» ada petua untuk hilgkn bau badan ?

Please Mendaftar To Post


Oleh ada petua untuk hilgkn bau badan ?

Zarin
WARGA RASMI
Menyertai: 04.01.2009
Ahli No: 9655
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 00:40


salam..kalau muslimat ada petuanye, boleh lah kita kongsi bersme.. :-) syukran jaziln .


Bookmark and Share




  Member Information For ZarinProfil   Hantar PM kepada Zarin   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 15:28


salam....

saya dulu amalkan minum air limau nipis tanpa gula. dan selalu juga mandi limau. kulit2 limau tu saya tenyehkan di kawasan ketiak dan pelipat yang lain.

juga saya amalkan makan limau belacan(yang kecil2 tu). makan sekali dengan kulit dia. memang amat mujarab, smapai kita berpeluh bau limau ;)

tapi sebaiknya jaga pemakanan.... kurangkan rempah rempah, bawang. sebab orang yang gemar makan makanan banyak rempah dan bawang esp bawang putih majoriti memang badan kuat bau.

**apa pun sejak kawin saya perlu ada 'bantuan' produk lain.... makin kuat bau badan sebab berat badan dah meningkat dan makan tak boleh kontrol seperti dulu

p/s: cuba selongkar topik 'petua'.. mesti ada yang berkaitan di situ :)
[ Telah diedit oleh: nur_kamar pada 10-01-09 15:30 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Zarin
WARGA RASMI
Menyertai: 04.01.2009
Ahli No: 9655
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 15:56


salam..memang saya amalkn limau d tenyeh ke ketiak.pernh sekali makan limau..kurang sedp lah...topik petua 2 d mana ye..?saya tak dapat cari..harap srikndi dapat tunjukkan..syukran


Bookmark and Share




  Member Information For ZarinProfil   Hantar PM kepada Zarin   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:48


salam...

zarin try di sini - http://hanan.com.my/viewforum.php?forum=15

situ memang tempat berkumpul segala petua insya allah


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 07:47


Salam, memang betul kata nur kamar, bagus makan limau ni. Untuk kesihatan dalaman, elok dimakan manakala untuk luaran boleh disapu dibahagian yang bermasalah. Kan jimat tu..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Abby
WARGA RASMI
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 9531
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 22:58


ibu saya bagitahu Kalau tak nak ketiak berbau, letak kapur sireh..insyallah berkesan..cubalah..


Bookmark and Share




  Member Information For AbbyProfil   Hantar PM kepada Abby   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 15:55


Salam, betul selain dari limau, kapur sirih pun boleh tapi kapur sirih ni boleh menjadikan kulit dibahagian ketiak melecet dan gatal..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 20:36


salam....

kalau nak guna kapur sirih.... AMBIL AIRNYA SAHAJA dan campurkan sedikit perahan limau nipis/purut.

kalau gunakan kapurnya memang kulit akan melecur sebab sifat kapur tu yang panas.bila kita guna airnya.. dapat kurangkan kesan melecet tu insya allah.


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 09:16


Time kasih nur kamar kerana tolong membetulkan fakta.. hehehehe..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 16:03


hehehe....

betul dah fakta tu kak.... ;)

tinggal nak bagi tak melecet saja tu ;)
[ Telah diedit oleh: nur_kamar pada 24-01-09 09:10 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Zarin
WARGA RASMI
Menyertai: 04.01.2009
Ahli No: 9655
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 00:09


Alhamdulililah.. syukran bgthu saya petua 2 ,saya try amlkn
:)


Bookmark and Share




  Member Information For ZarinProfil   Hantar PM kepada Zarin   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 15:35


salam

menurut kajian sains.. kalau bau badan keterlaluan.. itu menandakan wujudnya bakteria (especially kat armpit)... pakailah deodorant yang anti perspiration... bila nak beli baca dulu label kerana deodorant ada pelbagai jenis... dan rajin2lah bersihkan diri dan tukar pakaian... (Kalau ada kelas sampai petang..bawa baju spare...) lagi satu seelok2nya pakai pakaian yang diperbuat daripada cotton... kerana cotton menyerap peluh...

emmm kalau tak hilang jugak kena kaji faktor penyumbang lain contohnya jenis makanan yang diambil.. kalau banyak makan bawang dan daging.. kurang2kanlah...


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Zarin
WARGA RASMI
Menyertai: 04.01.2009
Ahli No: 9655
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 23:31


salam..

syukran maisarahlisa atas cadangan 2...boleh cdgkn deodren yang bagus untuk hilgkn bau badan? sebab dah lama tak pakai


Bookmark and Share




  Member Information For ZarinProfil   Hantar PM kepada Zarin   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 10:12


salam...

ada satu deodoran keluaran avon.... botol warna putih.

memang ni ramai kata baik....dia tidak berbau macam deodoran lain.dan cepat kering.

ada satu lagi.. bedak hibka. banyak jual kat kedai2, mydin...

tapi kena ingat...pakai deodoran /bedak hibka ni akan menyebabkan kulit ketiak hitam.. jadi kena sental sedikit ketiak tu waktu mandi kalau tak nak hitam begitu


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Zarin
WARGA RASMI
Menyertai: 04.01.2009
Ahli No: 9655
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 13:14


salam...syukran jazilan.saya akan try cari produk yang awak cdgkn..harap-harap berkesan,AMIN.


Bookmark and Share




  Member Information For ZarinProfil   Hantar PM kepada Zarin   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-07-09 19:40


garam dari gunung, tenyeh kan dekat celah ketiak. pun bagus jugak


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.092584 saat. Lajunya....